09 August 2011

Menu Berbuka Puasa

Ni adalah antara menu berbuka puasa awal2 ramadhan...sebenarnya pening juga memikir apa nak masak...takkan menu yang sama..setakat ni lauk-pauk idak le beli..masak je..tapi yang simple mudah disediakan. Yang dibeli hanyalah kuih-muih le.Kita jamu mata je le..resepi???rasanya ramai yang pandai masak menu yang simple2 ni. Cuma kepak ayam madu tu bukan le akak yang sediakan tapi dari gerai bazar ramadhan Along (anak akak).



Ni hubby dan anak2 suka....




Hahaha ni bukan apa masak apa yang ada dalam peti ais....jadi le rupa itu sayur cam gak le ni




Ni dia dari bazar ramadhan Along...sedap pedas2 manis.




Ni yang paling senang disediakan..



Sayur campur pun mudah jugak...




Perghhh ni yang sedap.....



Ni 1st time buat gulai lomak telur itik...buh belimbing buluh..



Ni ada yang tak makan maklum le kira cam ikan sungai le.....

1 comment:

  1. tak dapat2 lagi gulai lemak telo itik tu!!!
    sedap!

    ReplyDelete