27 December 2010

Menu Hari Ini

Ni kari ikan plotan..akak nak bagi petua le masak kari ikan tak perlu kulit kayu manis. Kita tumiskan kan rempah biji,bunga lawang dan buah pelaga.Kemudian masaklah seperti biasa. Nak sedap lagi masukkan daun ketumbar yang telah dihiris halus-halus.

Biasalah dah ada kari mesti nak ada ikan masin...kesukaan famili.

Yang ni pulak pucuk ubi yang telah direbus

Dah ada pucuk ubi emmm kenalah ada sambal belacan baru ngam..

Ni papadom..permintaan anak perempuan akak.
Ni lah menu tengahari kami sekeluarga simple je masaknya...alhamdulillah rezeki allah.

2 comments:

  1. sedap nengok masakan ala kampung tu.....teringat kt kampung. He3x

    ReplyDelete
  2. Betoi2...sambal belacan dengan ulam-ulaman ..ditambah dengan ikan masin..2 3kali tambah nasi.

    ReplyDelete